tiistai 16. helmikuuta 2010

Dino, Port-Louis ja onnellinen olo

Tiistai:

Aamulla jo tutuksi tullut aamiais-buffet ja ilo siitä, että saatiin vihdoin yli kahdeksan tunnin yöunet. Puolilta päivin lähdettiin taksilla vierailulle ensin Pamplemoussesin kasvitieteelliseen puutarhaan ja sen jälkeen shoppailu-kierrokselle pääkaupunki Port-Louiseen.



Puutarha oli kaunis ja täynnä tuttuja tuotteita alkumuodoissaan, kuten pähkinä-, litzi- ja mangopuita, kaneli- ym. maustepuita ja erikoisempiakin löytöjä kuten puu, josta tulee Vicks kurkkupastillin ainesosasia. Ja kaikista annettiin näytteitä haisteltavaksi. :) Puutarhassa oli myös dinosauruksia! Tai no jättikilpikonnia, mutta eka ajatus oli kyllä brontosaurus kun näki miten yksi niistä kurkotti kaulaansa puolimetrisen aidan yli, että saisi iskettyä hampaansa vierailijoitten tarjoamaan ruohonkorteen. Hurjan näköisiä elikoita.



Port-Louissa käytiin yllätys yllätys: testaamassa paikallinen mäkki. :D Hyvä oli (Elias lisää: ja halpa... annokset maistui samalta kuin Tourulasta olisi pikkutunneilla noudettu ja 1 tuplajuustoateria ja 1 juustoateria maksoi yhteensä noin 4,73€!!!!)! Ainakin parempi kuin Pariisissa. Taksikuski vei meidät myös englantilaisten 1700-luvulla rakentamaan linnoitukseen, joka sijaitsi kukkullalla kaupungin laidalla. Sieltä näkikin komeasti koko kaupungin yli merelle asti. Vau. Sieltä matka jatkui Waterfront-nimiseen ostoskeskukseen kaupungin keskustaan. Kortit tuli vihdoin hankittua, tuossa ne nyt nököttää ja odottaa matkustusta Suomeen. Saa nähdä ehditäänkö ennen niitä kotia. :)



Eipä tiistailta taida enempiä kertomuksia löytyä, huomenna (ke) vietetään luultavimmin täyttä rantapäivää, ehkä vähän polkuveneillään ja käydään seilaamassa laivalla, millä näkee merenpohjan. Torstaina olisi sitten tarkoitus tehdä pidempi reissu Mauritiuksen keski- ja eteläosiin, jolloin ohjelmassa on Grand Bassin eli hindujen pyhä järvi, käynti tulivuorella ja suurilla vesiputouksilla sekä jonkilaisessa liskopuistossa, missä pitäisi olla krokotiileja, lepakkoja sun muuta kivaa. Mahdollisesti nähdään myös jokin teeplantaasi.



Paljon on varmasti jäänyt välistä kertomatta, mutta riittääpähän sitten tarinoita kotiinkin tuotaviksi. Hyvää yötä ystävät rakkaat! <3

2 kommenttia:

  1. Hyvää yötä. On maailman kivointa joo täälläkin, alkaa tuntuu aika nihkeeltä esim. tämänpäiväisen pulkkamäen jäljiltä märät lapaset ku lukee näitä teidän juttuja. Ja huominen solubiologian tentti. Nukkukaa enemmän!! <3 - Ritvis

    VastaaPoista
  2. Hyvää huomenta. On vähän nihkee täällä keski-suomessa kanssa kun aamulla mittari paukutti
    -24 astetta mut aurinko paistaa ja lumisade näytti ihan glitteriltä. Terveisii kilppareille ja soitelkaa tosissaan sille nukkumatille et tulis käymään useemmin. :)
    Pusisusi ja kaikkee!

    -Mirva

    VastaaPoista